Geloven

 

Welkom op deze pagina! Op 7 oktober 2012 heb ik de bewuste keuze gemaakt om mij nogmaals (na mijn kinderdoop) te laten dopen. De volwassen doop betekende veel voor mij; eindelijk kon ik laten zien wat mijn eigen keuze was in mijn geloof. 

 

Bijna 6 jaar later, op 25 maart 2018, heb ik belijdenis gedaan. Ik heb daarmee opnieuw 'ja' gezegd tegen God. Wat een prachtige dag was dat! Toch heb ik daarna gemerkt dat geloven erg lastig kan zijn. Wanneer het gevoel ontbreekt, ga ik al snel wankelen. Belangrijk is dus dat 'vertrouwen' boven 'voelen' staat, al is dat soms nog best een uitdaging.. 

 

Op deze pagina zal ik schrijven over mijn tijd met God, ontwikkelingen onderweg en ontdekkingen die ik doe. Ook zal ik af en toe proberen een Bijbeltekst te delen die voor mij belangrijk is, en daarbij uit te leggen waarom. God is mij heel dierbaar en daar schrijf ik graag over..

 

Lees bijvoorbeeld hier een van de columns die ik gebaseerd heb op een tekst uit de Bijbel. 

 

Deze pagina heet 'geloven'. Ik wil daarmee vasthouden aan mijn kindertijd, de tijd waarin ik altijd een heel standvastig geloof heb gehad. Niets kon mij doen twijfelen aan het bestaan van God. Dat is iets waar ik mij altijd nog aan vasthoud wanneer het allemaal wat moeizamer gaat!

 

Tot snel!

 

Rozemarijn

 


Geef ons heden ons dagelijks brood

'Heer, U kent mij, U doorgrondt mij. U weet het als ik zit of sta. U doorziet van verre mijn gedachten. Ga ik op weg of rust ik uit, U merkt het op, met al mijn wegen bent U vertrouwd. Geen woord ligt op mijn tong, of U, HEER, kent het ten volle. U omsluit mij, van achter en van voren, U legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven.'

Lees meer »