Columns

 

Hallo! Welkom op deze pagina. 

In mijn dagelijks leven gebeurt er een hoop in mijn hoofd. Ik hoor en lees over gebeurtenissen, heb daar emoties over en probeer deze vervolgens om te zetten op papier. Op deze pagina zal ik datgene delen waar ik in mijn hoofd zoveel mee bezig ben. 

 

Hieronder staan de columns die ik tot nu toe heb geschreven. Veel leesplezier!

 

Rozemarijn


Een ode aan de (im)perfectie

Op 19 mei 2020 plaatste ik mijn laatste column. Daarna kwam er nog één gedicht bij -als ode aan mijn lieve man-, maar dat was het. Ik had het te druk met afstuderen, wat dan ook met vlag en wimpel lukte. Daarna werd ik in beslag genomen door onze verloving, een fulltime baan, het kopen van een huis, verbouwen, een hersenschudding, onze bruiloft... maar bovenal door een afkeer in mijn hart. Ik wilde niet meer zó graag schrijven als ik daarvoor wel had gedaan. 

Lees meer »

De keerzijde van succes

'Hoe gaat het nu?' Ik denk even na over wat ik zal zeggen. 'Het gaat niet zoals ik gehoopt had, maar het is oké.' De persoon aan de andere kant van de lijn, de sportleider van de Muskathlon, luistert naar mijn verhaal. Ik vertel hem dat het niet gaat. Het hardlopen niet. Buiten de blessure die ik heb opgelopen, werkt mijn lichaam niet mee. Toch heb ik de baalperiode achter me gelaten; ik vertrouw erop dat het niet uitmaakt wat mijn prestatie zal zijn. Ik ga met God, dat is alles wat telt. 

Lees meer »

'Opzouten, ik was eerst...'

Toen ik op reis was in Canada en mijn belevenissen bijhield in een dagboek, schreef ik onder andere over de kortpittige, Hollandse huisvrouwen die ik in het wild was tegengekomen. Waar ik geen bereik had met mijn telefoon, had ik wel gezelschap van korte kapsels. Ik besefte op dat moment waarom ik nog zo lang mogelijk in Canada wilde blijven. Eenmaal terug in Nederland gingen de  huisvrouwen weer in de menigte op, waardoor ik ze bijna was vergeten. Nou, ik kan je zeggen: na vanavond weet ik weer van hun bestaan... 

Lees meer »

Hallo, Zwarte Piet. Cómo está?

Oóit zat ik op de circusschool. Ik jongleerde, danste, balanceerde bordjes op een stokje, én ik reed rond op een eenwieler. Dat ik daar vaker vanaf viel dan er op zat, mag een bijzaak zijn. De week vóór de intocht van Sinterklaas was er gezegd dat iedereen uitgenodigd was om verkleed te komen, en zo geschiedde. Ik kwam volledig verkleed als zwarte Piet naar de circusschool... 

Lees meer »

Hallo, ween. Bakkie doen?

Trillende handen. Oogleden die zichzelf het liefst dicht zouden willen laten zakken, maar toch maar blijven aanschouwen wat er rondloopt. Halloween parades, vol met kinderen die zijn verkleed als moordenaars en met mensen die stoer volhouden dat ze niet bang zijn. Het is een feest. En dat feest hoort er nu eenmaal bij. Oh, ehh, kleine toevoeging:  dit geldt niet voor christenen. Want Halloween is demonisch. En demonen, daar moeten wij niets mee te maken hebben. 

Lees meer »